Fehérjeszegény / gluténmentes / fenilalaninszegény
Speciális táplálék, ami fehérje-anyagcsere zavar, cöliákia vagy veseelégtelenség esetén is alkalmazható! Fenilketonúria és hyperphenylalaninemia esetén is fogyasztható.
Összetevők: Búzarost
Kiváló duzzadóképessége fokozottan jóllakottság érzését éri el, ami serkenti az emésztést és az éhségérzet csak lassan tér vissza. Ezért a túlsúly leadásánál nagy segítséget jelenthet.
A magas rosttartalmú étrend a szénhidrátok lassabb felszívódását éri el a vérkeringésben. Ez a pozitív hatás a vércukorszintre csökkentheti a cukorbetegség rizikóját.
A rostanyag fokozott bevitele növeli a széklet mennyiségét és a bélműködés növelésével csökkenti az élelmiszer tartózkodási idejét a bélben. Megelőzhető a szorulás, és a káros bomlástermékek rövidebb időt töltenek a bélben.
Az epesav megkötése által a vastagbélben a rostanyag hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez, ezáltal pozitívan befolyásolhatja a koszorúér-betegség kockázatát.
A magas rosttartalmú étrend sok bélbetegséget ellensúlyozhat.
A Premium Fibre fontos tápanyag a vastagbél hasznos mikroorganizmusainak, amely elengedhetetlen az erős immunrendszerhez.
A Premium Goodcare Fibre búzarost (380 g) alkalmazási területei:
Premium Regular italporhoz (napi 1-2 mérőkanálnyi (5-10 g) összekeverve az italporral)
Pékárukhoz (Pékáru esetén sütésnél 100 g alapanyaghoz 10g Premium Fibre-t keverünk.
A folyadék hozzáadást is növelni kell (1-2 g folyadék/1 g Premium Fibre))
Süteményekhez (pl. kenyér, cukrászsütemény) valamint hideg (turmixok, gyümölcspürék, gyümölcsitalok) és
Meleg (burgonyapüré, egytálétel, palacsinta) ételeknél is lehet alkalmazni.
Felhasználási javaslat:
Napi 1-2 mérőkanálnyi (5-10 g) mennyiséget bele kell keverni a Premium Regular italporba
A por legjobban akkor oldódik fel, ha:
Először a tej mennyiségének felét tesszük csak a shakerbe
Aztán az port
Ezeket felrázzuk
Utána a maradék tejet beleöntjük és ismét rázzuk.
Így lesz habos, finom a termék.
A FIBRE-port egyéb ételek főzéséhez is lehet használni:
Levesek
Sütemények
Burgonyapüré
Főzelékek
Szószok
Összetevők 100 grammban:
Energia: 39 kJ; 9 kcal
Fehérje: 0,4 g ebből
Phenylalanin: < 10 mg
Valin: < 10 mg
Tyrosin: < 10 mg
Lysin: < 10 mg
Methionin: < 10 mg
Leucin: < 10 mg
Isoleucin: < 10 mg
Threonin: < 10 mg
Szénhidrát: < 0,1 g
Zsír: 0,2 g
Rostanyag: 97 g
Nátrium: 73 mg
kálium: 6 mg
Klorid: <0,05 mg
Foszfor: 9 mg
1 mérőkanál = 5g
A rostanyagokról
OGYÉI notifikációs szám: 22509/2019.